Geschiedenis

 
In volle oorlogsjaren bleek er in Belgie, ondanks de bezetting, toch nog een sportcultuur te zijn. Ook in Lommel werd aan sport gedaan. K.F.C. Verbroedering Lommel heeft  dan ook een rijke geschiedenis die terug gaat tot 1945. In de archieven werd nog een foto van de allereerste ploeg teruggevonden.Deze ploeg speelde zijn wedstrijden in de beginjaren in Lommel Stevensvennen. Later verhuisde de club naar de nieuwe velden in Lommel Werkplaatsen. ( Dorperheide )
 
 In het seizoen 1953-1954 trad Verbroedering Lommel aan in derde provinciale. Samen met Stevoort voerde Verbroedering Lommel de rangschikking aan tot de laatste speeldag. In een rechtstreeks duel werd beslist wie mocht promoveren. De wedstrijd eindigde na verlengingen op 1-1 zodat hoekschoppen, zoals dat in die tijd was, moesten beslissen. Deze waren met 5-3 in het voordeel van Verbroedering Lommel en zo was promotie naar tweede provinciale een feit.
 
In het seizoen 2015-2016 eindigt Verbroedering Lommel op een vijfde plaats met 40 punten. Dit is net voldoende om de eindronde te halen. In deze eindronde wordt er sterk gestart tegen As VV. De eerste wedstrijd winnen onze rood-gelen met 0-4. Man van de match is Stijn Ramaekers met 2 fantastische doelpunten. De terugwedstrijd is nog slechts een formaliteit en deze wordt dan ook met 5-0 gewonnen. Heidebloem Dilsen VV is de volgende tegenstander. Opnieuw is het overwicht groot maar Dilsen VV kan toch een 2-2 gelijkspel uit de brand slepen. De uitwedstrijd beloofd een kraker te worden. We reizen met een volle bus af naar het Maasland. Dilsen VV kiest ervoor om op de 0-0 te spelen. De kansjes zijn heel beperkt maar in de 92ste minuut lukt het dan toch. Nick Vernelen knalt de winnende treffer binnen. Promotie naar 3de provinciale is een feit.

Bezoek ook onze Facebook pagina

Klik hier